• 06 51 99 39 27
  • info@jospoels.nl
  • Ma/Di/Wo/Vr 7:30 – 18:00 | Do/Za 7:30 - 13:00

Toetsen

Theorie

Reserveer je theorie-examen zelf online door op het CBR logo te klikken.

Bij ons kun je ook een compleet digitaal pakket van iTheorie aanvragen.


Tussentijdse Toets

Hoe ver ben je?

Tijdens opleiding voor het praktijkexamen kun jij je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

De voordelen

Advies

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee . Op het formulier brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen (auto). Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

Wennen

De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen.

Vrijstelling

Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende auto-examen.

Wanneer

Wij bepalen samen met jou het tijdstip van de toets. Aan het begin van je rijopleiding heeft de toets natuurlijk nog geen zin. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding. Deze tussentijdse toet is niet verplicht, maar kan voor sommige kandidaten een welkome aanvulling op de rijopleiding zijn.


Praktijk

Download hier het zelfreflectieformulier.